Fresh Eyes on Jesus’ Parables

Fresh Eyes on Jesus' Parables
Titel: Fresh Eyes on Jesus' Parables
Gepubliceerd: 2018-08
Aantal pagina's: 208
Fresh Eyes on Jesus' Parables laat de lezer met nieuwe ogen kijken naar de verloren zoon, de barmhartige Samaritaan, de gewiekste manager, en meer. De auteur reikt zijn lezers technieken aan om om zelf nieuwe inzichten te vinden, die relevant zijn voor hun leven. Zo inspireert de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan ons niet alleen tot daden van barmhartigheid, maar ook tot daden van sociale rechtvaardigheid. Wat leert het verhaal van de vijf talenten ons…

Waarom bevelen wij dit boek aan?

Overkomt het jou ook wel eens, dat je zo bekend bent met een bepaalde Bijbelpassage, dat het je hart nauwelijks meer raakt? Dan is dit een boek om te gaan lezen! Het boek bevat tien korte hoofdstukken die je onafhankelijk van elkaar gelezen kunt lezen. Ze gaan over tien zeer bekende gelijkenissen die door Jezus Christus zijn onderwezen.

De auteur, Doug Newton, is een predikant met ruim veertig jaar pastorale ervaring. Hij omschrijft zichzelf als iemand met ‘een niet-gekozen maar hartstochtelijke passie: mensen helpen om de Bijbel met frisse ogen en vol verwachting te zien’ (uit de Acknowledgements). Newton komt niet per se met nieuwe inzichten over de oorspronkelijke betekenis van de gelijkenissen, hoewel hij hier en daar wel wat frisse inzichten deelt. Maar het is zijn missie ‘om specifieke technieken te delen waarmee je nieuwe ontdekkingen kunt doen over bekende passages. Die technieken helpen je om je liefde voor Gods Woord te doen herleven en je werk in onderwijs en getuigenis te transformeren’ (uit de sectie ‘Over de Fresh Eyes Series’). Als lezer geloof ik dat de auteur geslaagd is in zijn missie.

Van gelijkenissen van slechts één vers (b.v. Mattheüs 13:44 – de gelijkenis van de verborgen schat) tot gelijkenissen die bijna een volledig hoofdstuk omvatten (b.v. Lukas 15:11-32 – de gelijkenis van de verloren zoon), leidt Newton ons op boeiende wijze naar een verfrissend begrip en toepassing van deze prachtige oude verhalen.

De gelijkenissen die de auteur bespreekt, zijn:

 • Hoofdstuk 1: Mattheüs 13:44 (de verborgen schat)
 • Hoofdstuk 2: Matteüs 20:1-15 (de wijngaardarbeiders)
 • Hoofdstuk 3: Lukas 15:11-32 (de verloren zoon)
 • Hoofdstuk 4: Lukas 11:5-9 (de vriend in nood)
 • Hoofdstuk 5: Mattheüs 18:23-35 (de onbarmhartige dienaar)
 • Hoofdstuk 6: Mattheüs 7:24-27 (de wijze en dwaze bouwers)
 • Hoofdstuk 7: Matteüs 25:14-30 (de vijf talenten)
 • Hoofdstuk 8: Lukas 16:1-9 (de slimme manager)
 • Hoofdstuk 9: Mattheüs 18:10-14, Lukas 15:1-7 (het verloren schaap)
 • Hoofdstuk 10: Lukas 10:30-37 (de barmhartige Samaritaan)

Elk hoofdstuk heeft ter afsluiting een aantal vragen voor persoonlijke overdenking of groepsdiscussie.

Als u geïnteresseerd bent in soortgelijke boeken van Doug Newton, kijk dan eens naar:

 • Doug Newton, Fresh Eyes on Jesus’ Miracles (LogosBol.com)
 • Doug Newton, Fresh Eyes on Famous Bible Sayings (Logos / Bol.com)
nl_NLNederlands

De nieuwe Logos 9 is uit

Speciale aanbieding

10% korting op je Logos 9 basispakket!
+
5 extra gratis boeken naar keuze