A Week in the Life of a Roman Centurion

A Week in the Life of a Roman Centurion
Titel: A Week in the Life of a Roman Centurion
Gepubliceerd: 2015-05-06
Aantal pagina's: 192
Een Romeinse centurio wordt gestationeerd in Galilea. Wanneer het leven van zijn Joodse slaaf in gevaar is, wordt een rondtrekkende Joodse leraar ter plaatse geroepen. In dit meeslepende fictieve verhaal zien we het Galilea van Jezus' tijd door Romeinse ogen, en leren we veel over de cultuur en de sociale wereld van Romeinen en Joden.

Waarom bevelen wij dit boek aan? 

A Week in the Life of a Roman Centurion is een goed geschreven historische roman met een boeiend plot, dat het leven volgt van een Joodse slaaf in het huishouden van een Romeinse centurion in de eerste eeuw na Christus. Terwijl hij de moderne lezer boeit met een interessant verhaal, geeft Gary M. Burge als Nieuw Testamenticus de lezer veel historische achtergrond over de tijd van het Nieuwe Testament. Al lezend leert de lezer veel over het Romeinse leger, Romeinse en Joodse waarden, het Joodse leven, bepaalde bijbelse plaatsen, de verhouding tussen Joden en niet-Joden en nog veel meer. Al deze achtergrondinformatie helpt om de Evangelieverhalen in hun oorspronkelijke culturele context te plaatsen. De Logos-uitgave heeft bovendien als voordeel dat ze veel full-color afbeeldingen bevat die onze verbeelding prikkelen over het leven in de tijd van het Nieuwe Testament.

In fictieve verhalen moeten natuurlijk keuzes worden gemaakt en als zodanig geeft dit boek een perspectief op het oude leven in Bijbelse tijden. Lees dit boek als een momentopname van hoe het leven van een Joodse slaaf en een Romeinse centurio eruit zou kunnen hebben gezien, waarbij ook andere perspectieven mogelijk zijn.

Als u geïnteresseerd bent in soortgelijke historische fictie, zie ook uit dezelfde serie:

  • Ben Witherington III, Een week in de val van Jeruzalem (Logos)
  • Ben Witherington III, Een week uit het leven van Korinthe (Logos)
  • David A. deSilva, Een week uit het leven van Efeze (Logos)
  • James L. Papandrea, Een week uit het leven van Rome (Logos)
  • John Byron, Een week uit het leven van een slaaf (Logos)
  • Holly Beers, Een week uit het leven van een Grieks-Romeinse vrouw (Logos)
nl_NLNederlands

De nieuwe Logos 9 is uit

Speciale aanbieding

10% korting op je Logos 9 basispakket!
+
5 extra gratis boeken naar keuze