boekbesprekingen: Lexham Geographic Commentary on the Gospels

Lexham Geographic Commentary of the Gospels

Korte beschrijving

Er zijn al zoveel Bijbelcommentaren, wat maakt dit Bijbelcommentaar nu bijzonder? Waarin onderscheidt dit commentaar zich van andere Bijbelverklaringen? De titel zegt het al: de Lexham Geographic Commentary serie besteedt heel specifiek aandacht aan de geografische context van de Bijbelse verhalen, een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien bij de uitleg van de Bijbeltekst. 

De Bijbel is doorspekt met geografische verwijzingen die niet alleen maar ‘interessant’ zijn om te weten, maar die vaak ook uiterst relevant zijn voor een beter verstaan van de Bijbelse verhalen. Dit commentaar plaatst je als het ware in de sandalen van de discipelen en legt daarbij voortdurend uit wat de relevantie is van de geografische details in de Bijbelse teksten voor de hedendaagse lezer. 

Evaluatie

Niet voor niets won dit boek een Book Award in Biblical Studies voor Christianity Today in 2019. Het commentaar wordt terecht geprezen om zijn unieke focus op de geografische context van de Bijbel. Het levert daarom vaak verrassende inzichten op die in andere commentaren over het hoofd gezien worden, vanwege de onbekendheid met de geografische context van de Bijbel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands

De nieuwe Logos 9 is uit

Speciale aanbieding

10% korting op je Logos 9 basispakket!
+
5 extra gratis boeken naar keuze